Laatst geboekte Escape Tour is in Gouda

Veelgestelde vragen


Sta jij op het punt om een Escape Tour te gaan doen en wil je écht voorbereid op pad gaan? Bekijk dan onze video en lees de voorbereidingstips goed door! Zo voorkom je problemen voor én tijdens het spelen van de game.

Heb je nog verdere vragen? Kijk dan hieronder of je vraag en antwoord er tussen staat!

Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet en neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!


Al geboekt?


Heb je al geboekt of ben je al aan het spelen?
Kijk dan hier als je vragen/problemen hebt.

  Praktische informatie
 • Kan ik de game ook op een andere plek openen?

  Dat kan, alleen begint de tijd direct te lopen nadat je de intro gelezen hebt en je teamnaam ingevuld hebt. Daarom is het erg belangrijk dat je de Escape Tour pas start op de in de mail aangegeven startlocatie.

  spel andere locatie ander startpunt
 • Moet ik per se starten op de aangegeven startlocatie?

  Jazeker. De game start op een centrale plek in de stad. Deze plek is zo bepaald dat de game perfect te spelen is. Zodra je het spel daadwerkelijk start, begint ook direct de tijd te lopen. Start je op een andere plek, dan kan het zijn dat je meer tijd kwijt bent aan het wandelen naar verschillende opdrachten, met als gevolg dat je niet binnen de 2 uur finisht.

  Beginlocatie Verplicht starten startlocatie Beginpunt Startpunt startplaats beginplaats vertrekpunt
 • Moet ik thuis al inloggen voor de Escape Tour?

  Nee, je logt pas in als je op locatie bent en daadwerkelijk de Escape Tour gaat spelen.

  wanneer inloggen wanneer starten
 • Kan ik de game op elk moment van de dag spelen?

  Ja, je kunt zelf bepalen hoe laat je de game wilt gaan spelen. Je speelt de game op je eigen smartphone en er is geen begeleider aanwezig. Door alle instructies te volgen die je per mail ontvangt kan je de game starten wanneer je wilt. Wel kan het zo zijn dat sommige plekken laat op de avond minder goed toegankelijk zijn of opdrachten niet goed zichtbaar zijn. Daarom adviseren wij de Escape Tour overdag of aan het begin van de avond te spelen.

  wanner kan ik spelen wanneer beginnen beginmomenten beginmoment avond
 • Is deze game ook geschikt om de stad te verkennen?

  Jazeker! De game wordt altijd gespeeld in het (oude) centrum van een stad. We proberen jullie op een interactieve manier de stad te laten (her)ontdekken en je de leukste plekjes te tonen. Uiteraard staat de fun boven alles.

  ontdekken ervaren bekijken opnemen exploreren
 • Is de Escape Tour geschikt voor alle leeftijden?

  De Escape Tour is gemaakt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Dit houdt in dat de raadsels en vragen al snel te moeilijk zijn voor kleine kinderen. Daarbij is de verhaallijn gebaseerd op de geschiedenis van de stad en de tekst is geschreven op de humor voor volwassenen. Toch vinden sommige kinderen het al heel leuk om af en toe een oplossing te zoeken of te navigeren met de smartphone (de game generatie), voor hen is het misschien leuk om mee te gaan. Toch blijkt uit onze ervaring dat het ook voor hen niet altijd leuk is om te doen. Voor de jongere kinderen hebben we 3 familieversies gemaakt van Amersfoort, Amsterdam en Zwolle.

  hoeveel jaar moet je zijn voor Escape Tours hoe oud minimun leeftijd welke leeftijd
 • Is de Escape Tour rolstoelvriendelijk?

  Ja dit kan, mits er in je team ook mensen aanwezig zijn die niet afhankelijk van een rolstoel zijn. Je bepaalt met je team je eigen route en uiteraard zijn deze met de rolstoel begaanbaar. Het kan zijn dat je soms iets om moet lopen, omdat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een trap.

  geschikt voor rolstoelen rolstoelvriendelijk rolstoelgeschikt mogelijk met rolstoel
 • Kan ik de Escape Tour doen als ik slecht ter been ben of een mindere conditie heb?

  Met een Escape Tour loop je zo'n 2 uur op een flink tempo door de stad. Dat houdt in dat je al gauw 4 a 5 kilometer loopt. Als je slecht ter been bent, kan je de game misschien niet optimaal spelen.

  handicap handicapvriendelijk mogelijk met handicap handicapgeschikt
 • Kan je de Escape Tour ook in het weekend, op een feestdag of in de avonduren spelen?

  Ja, een Escape Tour is op elk moment van de dag te spelen. Je bent hierbij niet afhankelijk van openingstijden. Wel kan het zo zijn dat sommige plekken laat op de avond minder goed toegankelijk zijn. Daarom adviseren wij de game gewoon overdag of aan het begin van de avond te starten.

  feestdagen feestdag zaterdag zondag weekenden
 • Kan ik de Escape Tour spelen als er allerlei festiviteiten of evenementen in de binnenstad zijn?

  Uiteraard is dit per stad verschillend en hangt dit af van de grootte van een evenement. Als het om een wekelijkse markt gaat op een plein, dan kun je de Escape Tour zonder problemen spelen. Is het bijvoorbeeld Koningsdag of zijn er festiviteiten door de hele binnenstad waarbij bijna elk plein bezet is, dan adviseren wij de Escape Tour op een ander moment te doen. Check dus altijd voordat je gaat spelen of er een evenement in de stad is!

  feest feesten bazaar partij festijn bijzondere gelegenheid party viering feestje activiteit gebeurtenis
 • Wij zijn al bekend in de stad, is een Escape Tour dan nog leuk?

  Ja hoor! Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste, meer onbekende plekjes in de stad. Daarnaast krijg je tijdens een Escape Tour een ander beeld van de stad. Je komt namelijk altijd wel iets nieuws en leuks tegen.

  kennen anders route
 • Wat voor vragen en opdrachten kan ik verwachten?

  Aan de hand van onze app navigeer je door de binnenstad. De opdrachten onderweg variëren enorm, denk aan zoekopdrachten, kennisvragen, foto-opdrachten en/of rekenvragen. Voor ieder wat wils dus!

  missies taken soorten vragen taak opgave
 • Lijken de opdrachten in de verschillende steden op elkaar?

  Elke stad heeft zijn eigen verhaallijn, opdrachten en vragen. Het concept blijft hetzelfde, maar de inhoud verschilt per stad. Hierdoor is het ook leuk om een Escape Tour voor een tweede keer te spelen, maar dan in een andere stad.

  plaatsen hetzelfde verschillend anders vergelijkbaar herbruikt
 • Kan een Escape Tour ook met 2 personen gespeeld worden?

  Jazeker, met z'n tweetjes is het ook erg leuk! Alle opdrachten en vragen zijn namelijk ook met z'n tweeën te voltooien.

  geschikt duo date
 • Kan ik de game pauzeren?

  De Escape Tour kan niet daadwerkelijk op pauze gezet worden. De bedoeling is dat je binnen twee uur de geheime uitgang vindt. Zodra je op de startlocatie het spel start, begint de tijd direct te lopen. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om pauze te nemen, aangezien je in totaal vier uur de tijd hebt om het spel te spelen. Zodra je pauze neemt, blijft de tijd wel gewoon doorlopen. De groepsversie heeft geen mogelijkheid voor een pauze: de maximale tijdsduur voor deze game is twee uur.

  pauze stilstaan wachten
 • Staat er een instructeur van Escape Tours op de afgesproken locatie?

  Nee, er is geen instructeur aanwezig. De Escape Tour speel je via je eigen smartphone, op het moment dat jij dat wilt. Enkele minuten na het boeken ontvang je per mail alle benodigde informatie voor de Escape Tour.

  gids reisgids wegwijzer leider
 • Hoe lang is een Escape Tour geldig?

  Na het boeken van een Escape Tour krijg je een mail met alle instructies en een inlogcode. Vanaf dat moment kan je de Escape Tour starten wanneer je wilt. De inlogcode is tot 1 jaar na de boekingsdatum geldig.

  verloopdatum tot wanneer afloopdatum geldigheid duur
 • Kan ik een hond meenemen tijdens de Escape Tour?

  Ja hoor, dat kan! De Escape Tour speelt zich af in de buitenlucht.

  huisdieren dieren toegestaan
 • Kan ik de Escape Tour ook op de fiets doen?

  Nee, de Escape Tour speel je al lopend door de stad. Er zijn twee uitzonderingen, namelijk de Escape Tour Texel en de Escape Tour Bonaire. Deze games spelen zich af in meerdere plaatsen, waarbij het handig is om op de fiets, scooter of met de auto te gaan. Om de opdrachten uit te voeren, moet je vaak wel even je fiets af of de auto uit.

  voertuig mogelijk
 • Is de Escape Tour alleen verkrijgbaar in het Nederlands?

  De Escape Tours zijn in meerdere talen te spelen. Op de stedenpagina kun je aan de hand van de vlaggetjes achter de plaatsnamen precies zien in welke talen een stad te spelen is. Alle steden zijn altijd in het Nederlands en Engels te spelen, en soms ook nog in een andere taal. Staat er voor nu alleen een Nederlands vlaggetje? Dan betekent het dat de vertalingen er nog aankomen. Houd de website dus in de gaten!

  talen taalkeuze mogelijkheden taalopties
 • Is de Escape Tour mogelijk als je doof bent?

  Ja hoor! De opdrachten staan uitgeschreven in de app en om de meeste opdrachten te voltooien heb je enkel goed zicht nodig. Mocht een opdracht toch niet lukken dan is deze altijd over te slaan via de 'hulp pagina' in de app.

  doof slechthorend gehoor handicap blind doven geluid

 • Vragen over technische punten
 • Welke app heb ik nodig?

  De Escape Tour speel je via de app 'Loquiz'. Deze download je via de Play Store (Android) of de App Store (Apple).

  app applicatie software downloaden installeren
 • Kan de Escape Tour op alle soorten smartphones gespeeld worden?

  Wij adviseren dringend om een smartphone van maximaal 3 jaar oud te gebruiken, om zo zeker te zijn dat de Escape Tour succesvol gespeeld kan worden.

  verschillende telefoons soorten apparaten ondersteunde apparaten welke mobiel
 • Heb ik continu WiFi of 4G nodig?

  Nee, de Escape Tour moet je eenmalig laden via de app. Als dit gebeurd is, verbruik je verder niets van je internetbundel, op het uploaden van een paar foto’s na. Voor het ontvangen van de statistieken direct na afloop van de game is wel een internetverbinding vereist.

  wiFi verbinding internet nodig data connectie verbonden internet
 • Moet ik een powerbank gebruiken voor de Escape Tour?

  Bij de meest recente telefoons met een grote accuduur zal de batterij het in principe kunnen volhouden. Toch adviseren wij een powerbank mee te nemen, vooral als je een gedateerde telefoon gebruikt.

  hoeveel stroom nodig energie vereist powerbank aangeraden
 • Kan een Escape Tour op meerdere telefoons gespeeld worden?

  Nee, per team speel je het spel op één smartphone.

  telefoon wisselen verwissel apparaat andere mobiel andere telefoon

 • Vragen over reserveren
 • Met welke betaalmiddelen kan ik betalen?

  Je kunt een Escape Tour alleen online betalen. De betaalmethodes die je kunt kiezen zijn onder andere iDeal, Maestro, Creditcard, Giropay en Bancontact.

  betaalmethoden hoe betalen betaalmiddel digitaal betalen overschrijven contant iDeal Maestro Creditcard Giropay Bancontact Factuur offerte Paypal
 • Kan ik een factuur ontvangen?

  Ja, dit kan. Na de boeking en betaling otnvang je een e-mail met daarin alle instructies. In deze mail vind je ook een link naar de factuur.

  factuur boeken achteraf betalen
 • Ik heb betaald met mijn creditcard, maar ik krijg een betalingsherinnering. Is mijn boeking nu wel geldig?

  Als je via de creditcard optie betaalt, kan het maximaal 2 uur duren voordat de betaling goedgekeurd en voltooid is. In de tussentijd kun je hierdoor een betalingsherinnering krijgen, deze kun je in dit geval negeren. Je krijgt automatisch een betalingsbevestiging met alle benodigde informatie. Heb je de bevestiging na 2 uur nog niet ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

  geldigheid creditcard geverifieerd
 • Kan ik betalen met een VVV Cadeaukaart?

  Ja, je kunt een Escape Tour online betalen met een VVV Cadeaukaart.

  tegoed bon kadobon cadeaubon cadeau cadeau
 • Moet ik op voorhand al een datum en/of tijdstip reserveren?

  Nee hoor! Je kunt de Escape Tour spelen op het moment dat jij dat wilt. Zodra je geboekt hebt, ontvang je binnen enkele minuten de inloggegevens en uitleg in de mail en kun je direct spelen.

  vooraf inplannen reservering wanneer
 • Hoe hoog zijn de transactiekosten?

  De transactiekosten zijn afhankelijk van de totale kosten, maar dit is een maximaal bedrag van € 5,99.

  servicekosten bank hoe hoog zijn er extra kosten
 • Kan ik op factuurbasis betalen?

  Nee dat kan niet. Wel kunnen wij een digitale acceptgiro versturen. Deze kan je dan door sturen naar je financiële administratie. Zodra de betaling is verricht ontvang je van ons alle tickets.

  betaling op factuurbasis mogelijk
 • Is het mogelijk om te annuleren?

  Nee dat kan niet. Zodra je een ticket hebt gekocht ontvang je een unieke inlogcode voor de Escape Tour die je kan gebruiken wanneer je wil. Deze inlog is 1 jaar geldig.

  annuleren verplaatsen geld terug retour doorgaan

 • Vragen over problemen
 • Ik heb geen inloggegevens ontvangen, wat moet ik doen?

  Via het smsje dat je hebt ontvangen, kun je ook alle informatie downloaden. Check ook je spam inbox: het kan zijn dat de mail hier terecht is gekomen. Is dit allemaal niet het geval, doordat er bijvoorbeeld geen mobiel nummer of een verkeerd e-mailadres is ingevuld? Of heb je de sms en/of de e-mail verwijderd? Neem dan contact met ons op.

  nog niks gekregen geen mail ontvangen informatie nodig krijg ik email
 • Het wachtwoord is onjuist, wat kan ik doen?

  Weet je zeker dat je het wachtwoord correct hebt ingevoerd? Let ook goed op het verschil tussen de letter 'o' en het cijfer '0'. Wanneer je het spel met meerdere teams speelt, kan het zijn dat de code al door een ander team is gebruikt. Gebruik dan één van de andere codes. Tip: check ook even of je de gebruikersnaam correct hebt ingevoerd.

  verkeerd wachtwoord fout vergeten
 • Mijn inloggegevens doen het niet, wat moet ik doen?

  Controleer goed of je de gebruikersnaam en het wachtwoord goed hebt ingevuld. Kun je nog steeds niet inloggen? Verwijder de app van je telefoon en download de app opnieuw. Probeer het daarna nogmaals. Krijg je de melding 'user not found' of 'unauthorized'? Neem dan telefonisch of via de chat contact met ons op.

  foutcode inlogfout inlog error inloggen lukt niet werkt niet
 • De game doet het niet. Waar kan dit aan liggen?

  Is de app up-to-date? Als je de stappen hebt doorlopen (inlogcode/teamnaam/deelnemers), dan gaat de game pas starten als je op de start-knop hebt gedrukt. Heb je dit gedaan? Loop dan een stukje en zoom uit op je scherm om jezelf, het blauw stipje, op de kaart te vinden.

  spel werkt niet start niet op laad niet functioneerd niet
 • Ik sta in Amsterdam maar de pin laat een andere stad zien. Wat nu?

  We helpen je graag verder. Neem even contact met ons op.

  verkeerde stad locatie onjuist andere plek
 • Ik zie geen icoontjes op de kaart, wat nu?

  Het lijkt er op dat de game onvolledig is gedownload. Zorg dat je een internetverbinding hebt. Verlaat de game via het menu en sluit daarna de app helemaal af. Log opnieuw in en klik vervolgens op 'or resume with existing team' en kies vervolgens jullie eerder ingevoerde teamnaam.

  geen iconen missende elementen
 • De rugzak en/of de playground is leeg, wat moet ik doen?

  Het lijkt er op dat de game onvolledig is gedownload. Zorg dat je een internetverbinding hebt. Verlaat de game via het menu en sluit daarna de app helemaal af. Log opnieuw in en klik vervolgens op 'or resume with existing team' en kies vervolgens jullie eerder ingevoerde teamnaam.

  rugzak geen inhoud playground
 • Mijn smartphone vindt moeilijk de punten op de map, hoe komt dit?

  Je locatie kan niet helemaal nauwkeurig zijn. Pas de GPS-instellingen van je smartphone of ander device aan. In de instellingen kan je de locatie-nauwkeurigheid aanpassen.

  positionering precisie hoe precies navigatie
 • Wat moet ik doen als de batterij van mijn telefoon leeg is tijdens de game?

  Allereerst adviseren wij de game te spelen met de telefoon uit het team die de langste accuduur heeft. Dat is dus vaak de meest recente en duurste telefoon. Mocht tijdens de game je telefoon toch bijna leeg raken, dan kun je verder spelen op een andere telefoon. Volg in dit geval de volgende stappen:

  - Verlaat het spel op de telefoon die bijna leeg is
  - Log in op de nieuwe telefoon met jullie persoonlijke inloggegevens
  - Druk de game info weg
  - Druk op start
  - Vul niet opnieuw jullie teamnaam en teamleden in maar druk op: 'or resume with existing team' en kies vervolgens jullie eerder ingevoerde teamnaam
  - Vervolg de Escape Tour met de nieuwe en volle telefoon

  Let op: De tijd die je kwijt bent aan het overschakelen naar een nieuwe telefoon gaat van je speeltijd af! De tijd die je na het overschakelen in de app ziet staan klopt dus niet meer...

  lege batterij stroom op mobiel op telefoon
 • De pins op de kaart werken niet, wat moet ik doen?

  De kans is groot dat je een verouderde versie van iOS/Android of de Loquiz app gebruikt. Update de versie van iOS/Android of Loquiz. Zijn ze up-to-date maar werken de pins nog steeds niet? Het verstandigst is dan om een ander toestel uit je team te gebruiken. Volg onderstaande stappen om verder te gaan op een ander toestel.

  - Verlaat het spel op de telefoon waarmee jullie gestart waren
  - Log in op de andere telefoon met jullie persoonlijke inloggegevens
  - Druk de game info weg
  - Druk op start
  - Vul niet opnieuw jullie teamnaam en teamleden in maar druk op: 'or resume with existing team' en kies vervolgens jullie eerder ingevoerde teamnaam
  - Vervolg de Escape Tour met de andere telefoon

  oude telefoon mobiel punten functioneren niet
 • Ik heb geen mail ontvangen na afloop van de game, wat moet ik doen?

  Heb je verbinding met internet? Wacht enkele minuten bij de finishplek, het kan even duren voordat de mail verstuurd is. Vergeet ook niet je spam-box te checken! Het kan zijn dat de mail daar terecht is gekomen.

  missende email niks gekregen

 • Vragen over spaaracties & kortingen
 • Ik heb meerdere tickets gekocht via een spaaractie. Hoe kan ik deze beide verzilveren?

  Wanneer je 2 of meer tickets hebt gekocht via een spaaractie, dan zal je per ticket een nieuwe reservering moeten maken en bij iedere reservering een andere verkregen kortingscode moeten invullen.

  kaarten gespaard meerdere
 • Mijn kortingscode werkt niet. Wat kan ik doen?

  Het kan zijn dat je eerst nog naar een andere website moet voordat je bij ons een boeking kunt doen. Check de voucher die je hebt ontvangen voor alle informatie. Mocht je een kortingscode van Escape Tours zelf hebben ontvangen: controleer goed of je de code correct hebt ingevuld en of de code nog geldig is. Lukt het nog steeds niet? Neem even contact met ons op, dan kijken we met je mee.

  korting ongeldig actie

 • Vragen over groepen
 • Ik wil de game met bijvoorbeeld 16 personen spelen, hoeveel teams moet ik maken?

  Je koopt 1 ticket per team. Wij adviseren teams van 2-4 personen te maken. Op deze manier is iedereen betrokken bij de game. Bij 16 personen maak je dan 4 teams, en koop je dus 4 tickets totaal.

  aantal teamleden per team hoeveel leden per groep
 • Ik heb 2 of meer tickets gekocht, hoe gaat dit verder in zijn werk?

  Voor elk team heb je andere inloggegevens gekregen. Per team logt er dus 1 persoon in, en op de smartphone van die persoon wordt de game gespeeld. Jullie kunnen vervolgens om de 5 minuten van start gaan zodat je niet met alle teams tegelijk bij de opdrachtpunten komt.

  meerdere kaarten verschillende reserveringen
 • Als we de game met 3 teams spelen, hoe weten we wanneer we hebben gewonnen?

  We houden van iedereen online de standen bij. Na afloop van de Escape Tour ontvang je een mail met daarin een link naar jullie persoonlijke ranglijst. Daar kun je zien welk team van jullie heeft gewonnen. Op de Wall of Fame kan je ook direct zien of jullie een plekje hebben weten te bemachtigen tussen de snelste teams aller tijden!

  hoe win je notificatie victorie finish geëindigd einde uitgang slot ontsnapt
 • Ik ben met meerdere teams, starten we dan allemaal te gelijk?

  Wij adviseren dan om 10 minuten na elkaar te starten. Dit maakt voor de game niet uit, want ieder team heeft maximaal 2 uur de tijd om de uitgang te vinden. Hierdoor loop je niet gelijk op en hoor je niet elkaars antwoorden. Je loopt namelijk wel allemaal dezelfde route!

  tegelijk starten alle groepen
 • Is er een wedstrijdelement?

  Jazeker! Het is de bedoeling dat je de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vindt. Als jullie dit lukt en een ander team niet, dan zijn jullie sneller en dus de winnaar. Zo snel mogelijk ontsnappen uit de stad is belangrijker dan het aantal juiste antwoorden. Na afloop van het spel ontvang je een persoonlijke ranglijst in de mail. Hier kun je precies zien hoeveel tijd het elk team gekost heeft om de geheime uitgang te vinden.

  competitie tegen elkaar wedstrijd rivaliteit
 • Ik wil met een hele grote groep (20 of meer personen) spelen. Kan dat?

  Jazeker! Voor grote groepen is er een speciale groepsversie gemaakt. Hierdoor kunnen er meerdere teams tegelijkertijd starten zonder dat je achter elkaar aanloopt. In het eerste gedeelte van het spel krijgt elk team een andere volgorde van de opdrachten. De start locatie en de geheime uitgang zijn voor ieder team gelijk. Daarnaast krijg je een eigen ranglijst met alleen jullie teams. Kijk op de pagina over grote groepen voor meer informatie.

  maximum aantal deelnemers hoeveel spelers familie uitje familiedag personeelsuitje groepsuitje collega's
 • Ik heb een groepsversie gekocht. Hoe gaat dit in zijn werk?

  Elke 10 minuten starten er maximaal 5 teams tegelijkertijd. Elk team krijgt automatisch een andere startopdracht, waardoor er niet achter elkaar aangelopen wordt. Een kwartier later starten er weer maximaal 5 teams tegelijkertijd, net zolang totdat alle teams onderweg zijn. Achteraf krijgt de boeker jullie eigen ranglijst opgestuurd per mail.

  andere werking verschillende versies

 • Vragen over samenwerken
 • Ik ben een horeca ondernemer. Mag ik de game ook verkopen aan mijn klanten?

  Wanneer je met je horeca bedrijf midden in een oude stad zit, dan is het slim om de Escape Tour aan te bieden aan je gasten. Je kunt dat zelf combineren met bijvoorbeeld koffie/thee vooraf en naderhand een biertje of diner. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

  eigen winkel restaurant aanbieden promotie maken aanbieden
 • Ik ben een gemeente en vind de Escape Tour interessant voor onze marketing.

  Meerdere steden adopteren de Escape Tour als nieuwe manier om de stad te verkennen. Ze promoten dit via hun VVV of informatiekanalen en het is zelfs mogelijk om de tickets via affiliate deals te verkopen met korting. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

  mijn stad
 • Als ik de Escape Tour via mijn eigen online kanalen wil aanbieden, mag dit?

  Dat mag zeker! Neem even contact met ons op voor alle mogelijkheden.

  mijn webshop website winkel