Laatst geboekte Escape Tour is in Rotterdam (English)

Ranglijst Escape Tour Neurenberg


Onze enige echte Wall of Fame. Heb jij met je team een snelle tijd neergezet? Check dan op deze ranglijst of jullie de snelste tijd van de maand hebben neergezet of misschien wel de top 10 allertijden hebben gehaald!

Recordtijd: de Hekkers

de Hekkers

Recordtijd: OdeAanSnaartheorie

OdeAanSnaartheorie

Recordtijd: marjo en ingrid

marjo en ingrid

Recordtijd: FloZe

4: FloZe

Recordtijd: mmetest

5: mmetest

Recordtijd: Apostolakis

6: Apostolakis

Recordtijd: JoJo

7: JoJoMeer laden


Speciale Vermeldingen


Recordtijd: JoJo

Meeste vragen goed
FloZe

Over Escape Tour neurenberg


Het was 26 mei 1828. In de straten van Neurenberg dwaalde een tiener rond. Lopen en praten ging hem niet goed af, maar het verschrompelde briefje in zijn hand vertelde dat het Kaspar Hauser was. Het duurde niet lang voor een professor zich over hem ontfermde. Hij ontdekte dat Kaspar een slimme jongen was met uitzonderlijke talenten. De inwoners van Neurenberg vonden het maar wat interessant en de jongen stond al snel bekend als de ‘Levende legende’ en ‘Kind van Europa’.


De verhalen die over Kaspar rondgingen werden steeds heftiger. Hij zou een bedrieger zijn, een fantast, en ook... een buitenechtelijk kind van het Huis van Baden. En toen was daar die dreigbrief: 'Maak dat je wegkomt, anders komen we je halen!'. Kaspars hersenen draaiden overuren. Van wie zou die brief zijn? Was het een grap? Hij besloot dat hij niet langer in de stad kon blijven en pakte snel zijn spullen. Hij had de professor weleens horen praten over een geheime uitgang van de stad. Dat zou de perfecte mogelijkheid zijn om ongezien weg te komen. Maar waar kon hij die vinden...

Escape the city

Net als Kaspar gaan jullie op zoek naar de geheime uitgang van Neurenberg. Jullie maken een mooie wandeling door de stad, door smalle straatjes en langs eeuwenoude gebouwen. Aan de hand van vragen, opdrachten en cryptische aanwijzingen komen jullie steeds meer te weten over Kaspar en zijn verwoede poging om te ontsnappen. Lukt het jullie om binnen 2 uur het mysterie op te lossen? De zoektocht begint bij de Pfannenschmiedsgasse, succes!