Laatst geboekte Escape Tour is in Gouda

Ranglijst Escape Tour Ljubljana


Onze enige echte Wall of Fame. Heb jij met je team een snelle tijd neergezet? Check dan op deze ranglijst of jullie de snelste tijd van de maand hebben neergezet of misschien wel de top 10 allertijden hebben gehaald!

Ranglijst Alltime

Hallo

van hoorn

Blauwvingers

AnTi

slothvanas

Speciale vermeldingen

Meeste vragen goed
Rotterdamse vogeltjes
Snelste van de maand
Rorije


Over Escape Tour


De Sloveense architect Jože Plečnik had met zijn voorliefde voor de klassieke architectuur zijn stempel gedrukt op de gebouwen in Ljubljana. Helaas konden niet al zijn collega architecten deze stijl waarderen en ontstond er onderling steeds meer rivaliteit.


Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de spanningen tot een hoogtepunt. Plečnik's werk werd meer gehaat dan geprezen. En een grote groep aanhangers van communistische idealen, waaronder een paar oud-studenten, was de architect liever kwijt dan rijk. Plečnik vreesde voor zijn leven, maar hij had één voordeel. In het verleden had hij meegeholpen aan het ontwerp van een geheime uitgang in Ljubljana. Het enige probleem was dat hij geen idee had waar de uitgang uiteindelijk geplaatst is...

Escape the city

Met de Escape Tour Ljubljana gaan jullie op zoek naar aanwijzingen die leiden naar de geheime uitgang. Met onze app dwaal je door de mooiste straten om vragen te beantwoorden en leuke opdrachten uit te voeren. Lukt het jullie om binnen 2 uur de uitgang te vinden? Dan maak je met je team kans op een plekje op de Wall Fame. De zoektocht begint bij het Ljubljana Puppet Theatre, succes!