Laatst gespeelde Escape Tour was in Lissabon

Ranglijst Escape Tour Edinburgh


Onze enige echte Wall of Fame. Heb jij met je team een snelle tijd neergezet? Check dan op deze ranglijst of jullie de snelste tijd van de maand hebben neergezet of misschien wel de top 10 allertijden hebben gehaald!

Recordtijd: Dullies

Dullies

Recordtijd: Loes&Christa

Loes&Christa

Recordtijd: Duifje

Duifje

Recordtijd: Whatever

4: Whatever

Recordtijd: Ralmskuop

5: Ralmskuop

Recordtijd: B&A Boys

6: B&A Boys

Recordtijd: Wielewalers

7: Wielewalers

Recordtijd: Hanky&theBannisters

8: Hanky&theBannisters

Recordtijd: Sliefjes

9: Sliefjes

Recordtijd: Worstmetjus

10: Worstmetjus

Recordtijd: Waaltjes

11: Waaltjes

Recordtijd: Duo Penotti

12: Duo Penotti

Recordtijd: Pimpampet

13: Pimpampet

Recordtijd: Steur

14: Steur

Recordtijd: Huijzertjes

15: HuijzertjesMeer laden


Speciale Vermeldingen


Recordtijd: Huijzertjes

Meeste vragen goed
The Evil Koala’s


Recordtijd: Huijzertjes

Snelste van de maand
Honkie plankies

Over Escape Tour edinburgh


Rond 1828 verdiende William Hare zijn geld in Edinburgh met de verhuur van Lodging House, een soort appartementencomplex. Maar een echte vetpot was het niet. Toen een huurder met een schuld van vier pond overleed, was de maat voor Hare dan ook helemaal vol. Dit kostte hem gewoon geld! Hij deed zijn beklag bij William Burke, goede vriend, naamgenoot, en ‘partner in crime’. Al snel waren ze het erover eens dat er meer geld in het laadje moest komen. Maar hoe?


De mannen deinsden nergens voor terug en besloten het levenloze lichaam van de huurder uit de kist te halen en te verkopen. Om te voorkomen dat ze gesnapt zouden worden vulden ze de lege kist op met boomschors. Perfect, niks meer aan doen! Knox, een bekende professor, kreeg lucht van het duistere plan van de twee criminelen en bood direct 7 pond voor het lijk. Deal! Hare en Burke keken elkaar glunderend aan en dachten hetzelfde: dit is een gouden business. In de maanden die volgden verkochten ze steeds meer lijken. En niet alleen van mensen die op een natuurlijke manier waren gestorven… Tot een nieuwe huurster een lijk onder haar bed vond en de politie inschakelde. Voor Hare en Burke zat er niks anders op dan te vluchten. In het criminele circuit ging al jaren de ronde dat Edinburgh een geheime uitgang zou hebben. Precies wat ze nu nodig hebben!

Escape the city

Ook jullie gaan op zoek naar de geheime uitgang van Edinburgh. Via de app op je smartphone ontvangen jullie opdrachten, raadsels en aanwijzingen. Ontdek ondertussen de mooiste plekjes van de stad, maar vergeet ook niet op de tijd te letten! Ontsnappen jullie binnen 2 uur uit Edinburgh? Dan verdienen jullie een plekje op de Wall of Fame! De zoektocht begint bij Canongate Kirk, succes!