De laatste boeking is 19 minuten geleden.

Ranglijst Escape Tour Edinburgh


Onze enige echte Wall of Fame. Heb jij met je team een snelle tijd neergezet? Check dan op deze ranglijst of jullie de snelste tijd van de maand hebben neergezet of misschien wel de top 10 allertijden hebben gehaald!

Ranglijst Alltime

Dullies

Loes&Christa

Duifje

Whatever

Ralmskuop

Speciale vermeldingen

Meeste vragen goed
The Evil Koala’s
Snelste van de maand
jodelende jokers


Over Escape Tour


Rond 1828 verdiende William Hare zijn geld in Edinburgh met de verhuur van Lodging House, een soort appartementencomplex. Maar een echte vetpot was het niet. Toen een huurder met een schuld van vier pond overleed, was de maat voor Hare dan ook helemaal vol. Dit kostte hem gewoon geld! Hij deed zijn beklag bij William Burke, goede vriend, naamgenoot, en ‘partner in crime’. Al snel waren ze het erover eens dat er meer geld in het laadje moest komen. Maar hoe?


De mannen deinsden nergens voor terug en besloten het levenloze lichaam van de huurder uit de kist te halen en te verkopen. Om te voorkomen dat ze gesnapt zouden worden vulden ze de lege kist op met boomschors. Perfect, niks meer aan doen! Knox, een bekende professor, kreeg lucht van het duistere plan van de twee criminelen en bood direct 7 pond voor het lijk. Deal! Hare en Burke keken elkaar glunderend aan en dachten hetzelfde: dit is een gouden business. In de maanden die volgden verkochten ze steeds meer lijken. En niet alleen van mensen die op een natuurlijke manier waren gestorven… Tot een nieuwe huurster een lijk onder haar bed vond en de politie inschakelde. Voor Hare en Burke zat er niks anders op dan te vluchten. In het criminele circuit ging al jaren de ronde dat Edinburgh een geheime uitgang zou hebben. Precies wat ze nu nodig hebben!

Escape the city

Ook jullie gaan op zoek naar de geheime uitgang van Edinburgh. Via de app op je smartphone ontvangen jullie opdrachten, raadsels en aanwijzingen. Ontdek ondertussen de mooiste plekjes van de stad, maar vergeet ook niet op de tijd te letten! Ontsnappen jullie binnen 2 uur uit Edinburgh? Dan verdienen jullie een plekje op de Wall of Fame! De zoektocht begint bij Canongate Kirk, succes!